Hoe recruitment voor uw organisatie werkt.

In de afgelopen 25 jaar heb ik ervaring opgedaan als bureau-recruiter, interim recruiter, executive search consultant en talent acquisition specialist en kwam tot de conclusie dat er nooit een standaard aanpak is.
Wat voor mij altijd centraal staat is de opdrachtgever. Die heeft een of meerdere vacatures die essentieel zijn voor het succes van de organisatie. Maar wat is nu de meest effectieve benadering?

No cure no pay bureaus hebben een aanpak waarbij snelheid centraal staat. Een consultant zal daarbij altijd de afweging maken hoeveel energie en tijd er wordt geïnvesteerd. Vaak worden er meerdere bureaus ingeschakeld met het gevolg dat de kans op succes voor iedereen relatief klein is. Daarbij worden kandidaten door verschillende bureaus benaderd voor dezelfde vacature, wat een diffuus en onprofessioneel beeld oplevert. Meer dan eens staat de opdrachtgever na maanden nog steeds met lege handen, vooral bij lastige vacatures. No Cure No Pay bureaus richten zich op vacatures die vlot in te vullen zijn met weinig inspanning. No Commitment No Result…

Executive search is een optie waarbij er vaak vooraf een fee wordt berekend. Dit geeft meer commitment over en weer, maar waar betaalt de opdrachtgever nu eigenlijk voor? En is de uiteindelijke fee van 25% of meer wel in verhouding met de inspanningen? Zeker bij functies op salarisniveaus boven de € 80.000,- per jaar levert dit een factuur op die moeilijk te verantwoorden is.

Interim recruitment biedt een tijdelijke oplossing, waarbij expertise aangehaakt wordt. Dit geeft een impuls aan de werving en kan bij meerdere vacatures een uitstekende oplossing zijn. Wat nu als er (tijdelijk) geen vacatures meer zijn en hoe flexibel is een interim recruiter in dat geval? Juist binnen het MKB zijn interim recruiters budgettair vaak lastig in te passen en  dit is niet altijd efficiënt.

Volans Recruitment biedt de ideale mix in recruitment voor het MKB.

Gebaseerd op jarenlange ervaring is recruitment alleen succesvol met het stevige fundament van de vijf pijlers:

In deze werkwijze maken we afspraken over drie verschillende momenten waarop een deel van de fee wordt berekend: bij opdracht, bij het tekenen van het contract met de kandidaat en bij het succesvol doorlopen van de proeftijd. De totale fee ligt daarbij onder het marktgemiddelde. Dat is mogelijk doordat de kans op resultaat maximaal is. 

Kortom, een vrijblijvend oriënterend gesprek geeft inzicht in de mogelijkheden die er zijn voor jouw organisatie. Stuur een mail voor meer informatie.