Werving en Selectie

Recruitment golft mee in aansluiting op de behoefte van de opdrachtgevers.

Ik heb in de afgelopen 25 jaar ervaring opgedaan als bureau-recruiter, interim recruiter, executive search consultant en talent acquisition specialist en kwam tot de conclusie dat er  nooit een standaard aanpak is.

Wat altijd centraal staat is de opdrachtgever. Die heeft een of meerdere vacatures die essentieel zijn voor het succes van de organisatie. Maar wat is nu de meest effectieve aanpak?

No cure no pay bureaus hebben een aanpak waarbij snelheid centraal staat. Een consultant zal daarbij altijd de afweging maken hoeveel energie en tijd er wordt geïnvesteerd. Vaak worden er meerdere bureaus ingeschakeld met het gevolg dat de kans op succes relatief klein is. Meer dan eens staat de opdrachtgever na maanden nog steeds met lege handen, vooral bij lastige vacatures.

Executive search is een optie waarbij er vaak vooraf een fee wordt berekend. Dit geeft meer commitment over en weer, maar waar betaalt de opdrachtgever nu eigenlijk voor? En is de uiteindelijke fee van 25% of meer wel in verhouding met de inspanningen?

Interim recruitment biedt een tijdelijke oplossing, waarbij expertise aangehaakt wordt. Dit geeft een impuls aan de werving en kan bij meerdere vacatures een uitstekende oplossing zijn. Wat nu als er (tijdelijk) geen vacatures meer zijn en hoe flexibel is een interim recruiter in dat geval? Juist binnen het MKB zijn interim recruiters budgettair vaak lastig in te passen en  dit is niet altijd efficiënt.

 

Volans Recruitment biedt de ideale mix in recruitment voor het MKB.

Een gespecialiseerde senior recruiter richt zich op een vacature, waarbij de uren (gemaximeerd) worden doorberekend tegen een vast uurtarief. De opdrachtgever ziet wat er gebeurt en krijgt een specificatie van de activiteiten en de resultaten. Bij succes wordt er een succesfee berekend. De optelsom van de uren en de succesfee zijn nooit meer dan 18% van het fulltime jaarsalaris van de kandidaat. De ervaring leert dat 14-16% gemiddeld is, waarmee de opdrachtgever een aantrekkelijke constructie heeft. De recruiter kan zich voor langere termijn verbinden aan de organisatie en wordt zo steeds effectiever en efficiënter.

  • Duurzaam en gecommitteerd samenwerken met flexibiliteit
  • Scherpe tarieven door efficiënte werkwijze
  • Resultaatgerichte procedures met een incentive
  • Veel marktkennis en ervaring binnen het MKB, specifiek met functies binnen de techniek, finance en supply chain.

Kortom, een vrijblijvend oriënterend gesprek geeft inzicht in de mogelijkheden die er zijn voor jouw organisatie.

Specialistisch advies op basis van beproefde ervaring