activesearch

Actieve search is precies wat het betekent: actief zoeken in netwerken zoals LinkedIn, mensen benaderen en op inhoud laten aansluiten bij een actuele vacature. Maar een actieve search is ook het vinden en activeren van ambassadeurs en het vragen om leads in contact met kandidaten.  Soms is het een kwestie van het benaderen van mensen via alternatieve routes omdat er echt iets interessants is voor hen.

Sommige recruiters laten het ‘searchen’ of ‘sourcen’ van kandidaten aan ondersteunende collega’s over. Aan de andere kant: het dagelijks scannen van de markt levert enorm veel informatie en inzicht in de markt op. Het is arbeidsintensief, maar essentieel om dit in eigen hand te hebben. Sommige kandidaten zijn al jaren ‘op de radar’ en worden gevolgd in hun ontwikkeling. Vroeg of laat leidt dit tot een succesvolle bemiddeling.

Het is heel effectief om te kiezen voor een minder gebruikelijke benaderingswijze. Het zoeken bij specifieke werkgevers, bij vergelijkbare beroepen of zelfs op competentieniveau. Dat is actieve search 2.0!